Ekonomi

Hatay depremi sonrası düdük satışları arttı

Kahramanmaraş depreminde 11 ili kapsayan bir alanda 156 bin bina ağır hasar gördü. 43 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğimiz bu depremin ardından Türkiye genelinde deprem tedbirleri artırıldı.

Enkaz altından düdük çalarak seslerini duyurmak isteyenler önlem alıyor

İnsanlar depremde enkaz altında kalma ihtimaline karşı yanlarında düdük taşımak, evlerinde düdük bulundurmak ve seslerini dışarıya duyurmak amacıyla market ve kırtasiyelere akın etti.

Çoğu sarsıntı çantasında saklandığı bilinen düdükler, olası bir depremde ve binanın çökmesi durumunda enkaz altında kalan vatandaşların arama kurtarma ekiplerine seslerini duyurabilmeleri için kullanılıyor.

Düdük satışları arttı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi deprem çantası hazırlayan Eskişehirli vatandaşların artan talebi nedeniyle düdük satışları arttı.

Kırtasiye mağazaları düdük stoklarını artırdı

Vatandaşların taleplerini değerlendiren bazı kırtasiyeciler düdük stoklarını artırarak vitrinlerini açtı. “Bir düdük var”Yazının yapıştırıldığı görüldü.

“Hatay’daki ikinci depremin ardından satışlarda ekstra artış oldu”

Kentte bir kırtasiye dükkanında çalışan Sancaklı, düdük satışlarının genelde çok az olduğunu ancak özellikle Hatay’daki depremin ardından her hafta üç kutuya kadar stok getirmeye başladıklarını belirterek, esnafın artan talebini dile getirdi. vatandaşlar şu şekilde:

Depremden sonra düdük satışlarımız çok arttı çünkü sarsıntı torbası yapan herkesin ihtiyacı olan en değerli eşyalardan biri düdüktür. Sarsıntı torbası hazırlamak isteyen vatandaşların düdük taleplerinde büyük bir artış görüyoruz. Normalde hiç düdük satmazdık. Artık her hafta iki üç kutu düdük getirmeye başladık. Sarsıntıların devam etmesi ve insanların korkusunun artması durumunda önümüzdeki günlerde düdük satışları artabilir. Özellikle Hatay’daki ikinci depremden sonra satışlarda ekstra artış oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu