Ekonomi

Kısa Vadeli Kazançlara Odaklanan Yatırımcılar Teknoloji Hisselerini Yeniden Değerlendirmeli – Oppenheimer

Oppenheimer’ın pazar araştırmacıları, teknoloji hisse senetlerine ilişkin son analizlerinde, yatırımcıların bu segmente olumlu bakmalarının birçok nedeninin bulunduğunu belirtti. Ancak kısa vadeli çıkarları ön planda tutan yatırımcıların yakın gelecekte varlıklarını dikkatle incelemeleri tavsiyesinde bulundular.

“Ayrıntılı olarak, şirket portföyümüz 2024 yılına hafif bir artışla başladı (Ocak ayında ortalama %1,6 artış), ancak bu şirketlerin bazıları (CRWD, MDB, DDOG, ESTC, PANW, SNOW, TEAM, ZS) 2024 yılına Kasım ayında hafif bir artış oldu” dedi pazar araştırmacıları. “Başlangıcından bu yana önemli değer artışları yaşadı (1 Kasım 2023’ten bu yana ortalama yüzde 45’lik bir artış)” dedi.

Oppenheimer’ın bu yüksek performans gösteren hisse senetleri için yüksek ve düşük fiyat döngülerine ilişkin beş yıllık analizi, en düşük fiyattan en yüksek fiyata yaklaşık %112’lik ortalama bir artışla devam eden fiyat değerlenme potansiyelini ortaya koyuyor. Bu bulgu, faiz oranlarına ilişkin olumlu öngörüyle birlikte, yatırım firmasının şubenin uzun vadeli büyümesine olan inancını güçlendiriyor.

Ancak pazar araştırmacıları, “hızlı büyüme dönemlerini genellikle yaklaşık %30-50 oranında ortalama değer düşüşlerinin takip etmesi nedeniyle, kısa vadeli piyasa eğilimlerine odaklanan yatırımcıların yatırım seçimlerini yeniden değerlendirmeleri gerektiğini” gözlemlediler.

Oppenheimer, faiz oranlarında önceki beş yılda görülen artışların aksine düşüş beklentisinin piyasa dinamiklerini değiştirebileceğini kabul etti.

Ancak kısa vadeli alım satımı tercih eden yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu