Haber

Süleyman Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Alevi’ tepkisi

ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yıllardır kanayan yarası “Alevi-Sünni”Çatışmayı kendi zamanında tarihe gömdü.

Erdoğan’ın takdire şayan çabalarına rağmen yeni bir seçim geldi ve bir daha var olmayan etnik ve mezhepsel görüş ayrılıkları masaya yatırılmaya başlandı.

Dün gece ilk taşı Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu attı.

“Ben Aleviyim”

Sosyal medya hesabından bir görüntü paylaşan Kılıçdaroğlu, özellikle ilk kez oy kullanacaklara seslenerek mezhebini haykırdı.

Kılıçdaroğlu, “Ben Aleviyim. Allah, Muhammed ve Ali inancıyla yetişmiş samimi bir Müslümanım. Allah’ın verdiği bir hayatım var. Kul hakkını yemem, harama, beytüleme el uzatmam. Atatürk’ün bize armağan ettiği bu güzel memlekette, her şeyden uzak, fakir bir evde doğdum. Cumhuriyetin bize verdiği imkanlar sayesinde okudum. Mesleğim oldu, ailemi kurdum.”söz konusu.

‘Marjinalleştirildik’

Alevilerin ötekileştirildiğini düşünen Kılıçdaroğlu, “Sevgili genç kardeşim, bu değişim seferine katılacak mısın? Bu değişimde yanımda olur musun? Hiçbir Alevi doğru, dürüst ve ahlaklı olamaz diyen bu sisteme mi diyeceksiniz?”diye sordu.

“Erdoğan 85 milyonun Cumhurbaşkanıdır”

CHP Genel Başkanı’nın bu sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıt verdi.

Soylu, sosyal medya hesabından da şu sözleri paylaştı:

Tayyip Erdoğan’dan önce bu ülkede kimse ben Kürt’üm diyemezdi, ben Alevi’yim diyemezdi. Tayyip Erdoğan bütün bu fay hatlarını yerle bir etti. Bu milletin özgüveni her bireyin özgüvenini yerine getirmiştir. 85 milyonun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan…

sebenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu