İş

Q Investment Bank ve Fimple’dan işbirliği

Q Investment Bank, 2022 yılının son çeyreğinde BDDK’dan kuruluş izni aldı. Qua Granite ve Bien Finans şirketlerini bünyesinde bulunduran Q Investment Holding, bankacılık faaliyetlerine başlıyor. Q Investment Bank, yeni nesil dijital yatırım bankası olma vizyonu doğrultusunda en güncel bankacılık teknolojisine sahip olmak için Fimple ile el sıkıştı.

Fimple CEO’su Dr. Mücahit Gündebahar, “En güncel teknolojileri kullanarak titizlikle geliştirdiğimiz ana bankacılık platformumuzu yeni kurulan finans kuruluşları tarafından tercih etmekten gurur duyuyoruz. Son olarak Q Investment Bank ile ortaklığımız; SaaS yaklaşımıyla çalışan bulut tabanlı bankacılık platformumuz ile sektördeki etkinliğimizi ve yenilikçi teknolojilerimizin farkındalığını artırmak, yolumuza devam ettiğimizi gösterdi” dedi.

Platformun dinamik altyapısı ve SaaS modeli sayesinde yeni kurulan bankalar için kolay kurulum ve hızlı entegrasyon sağladıklarını belirten Gündebahar, aylık üyelik sistemi ve kullandıkça öde modeli sayesinde de maliyet avantajı sağladıklarını ve bu sayede bankaların ilgisini çektiğini ifade etti. yeni finans kurumlarının dikkatini çekiyor.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ARTIRIR

Gündebahar açıklamalarına şöyle devam etti:

“Fimple’ın ana bulut tabanlı bankacılık platformu, kullandığı modern teknoloji ve müşterilerine sunduğu iyi hizmet ile bankaların işlem hacmini ve müşteri memnuniyetini artırıyor. Q Yatırım Bankası, Fimple’ın yeni nesil platformunu tercih ederek daha yüksek bir başarı elde ediyor. dijitalleşme ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz ve platform bankacılığı iş modelleri sunuyoruz. Müşterilerimizin iş ihtiyaçlarını karşılayan ve iş performanslarını artıran çözümler sunmak için var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.”

Gündebahar, Fimple’ın sadece ürün geliştirme faaliyetleri yürütmediğini, ana bankacılık sistemi ve dikey uzmanlaşan iş ortakları ile de bir platform oluşturduklarını ifade etti. Klasik yaklaşımların tüm bankacılık ihtiyaçlarını tek bir yazılım sistemi ile çözmeye çalıştığını ancak bu tür sistemlerin kendini yenileme, dikey uzmanlaşmadan uzaklaşma ve operasyonel zorluklar gibi sorunlar yarattığını belirtti. Fimple ise ana bankacılık sisteminin yanı sıra, çağdaş ile entegre çalışan uzman yan sistemler ailesi ile bir ekosistem sunarak, farklı çalışma kümelerinde klasik yaklaşımların yarattığı sorunları ortadan kaldırmayı hedeflediğini vurguladı. pazar yeri aracılığıyla bankacılık platformu. Gündebahar, şu anda Fimple’ın pazar yerinde bulunan 60’tan fazla finans çalışması ve güçlü iş ortakları ile müşteri ihtiyaçlarının daha iyi karşılanacağına inandıklarını, yarattıkları iş birliği kültürü ile bankacılık ve finansta uzun vadeli sürdürülebilirliğin sağlanacağına inandıklarını söyledi. .

YENİ DÖNEM BANKACILIK ENTEGRASYON KABİLİYETİYLE ŞEKİLLENİYOR

Fimple Kurucu Ortağı ve CTO’su Abdurrahman Çınar, bulut tabanlı bankacılık yazılımlarının bankaların dijitalleşme sürecini hızlandırarak operasyonel verimliliği artırdığını, müşterilerinin işlerini güvenilir, güncel ve kullanımı kolay bir şekilde yürütmelerine yardımcı olduğunu belirtti. yazılım çözümü. Ayrıca Q Investment Bank’ın yeni nesil dijital yatırım bankası vizyonunun temelini oluşturacak gerekli teknolojik altyapı sağlayıcısı olduklarını vurgulayarak kendilerine en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Mikroservis mimarisi temelinde API-First yaklaşımı ile yazılan Fimple Platformunun API’lerden oluştuğunu, entegrasyon kabiliyetinin çok yüksek olduğunu ve kolayca yeni işler geliştirme imkanı sağladığını vurgulayan Çınar, hızlı ve kolay bir şekilde yeni işler geliştirmek ve hizmet bankacılığı hizmetleri sunmaktır. gibi yeni iş modelleri oluşturmak isteyen kurumların

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu