Haber

Hindistan’da 122 yılın en sıcak Şubat ayı: ‘3 ay daha sürebilir’

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Şubat 2023’teki hava sıcaklıklarını önceki yıllara göre değerlendirdi ve geçtiğimiz Şubat ayının son 122 yılın en sıcak Şubat ayı olduğunu açıkladı.

BBC’nin haberine göre IMD, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Şubat 2023’te ülkedeki en yüksek ortalama sıcaklığın 29,5 santigrat derece olarak kaydedildiğini ve böylece Şubat 2023’ün son 122 yılın en sıcak Şubat ayı olduğunu belirtti.

IMD, 2023 YILI İÇİN SICAK HAVA ALARMLARINI YAYINLADI

IMD yetkilileri, özellikle ülkenin kuzeydoğu, doğu ve iç kesimleri ile kuzeybatı Hindistan’ın bazı kesimlerinde normalin üzerindeki sıcaklıkların Mart, Nisan ve Mayıs aylarında da devam edebileceğini tahmin etti. IMD, hafta başında 2023 yılı için sıcak hava uyarısı yayınlamış, daha sonra bu uyarıyı kaldırmıştı.

MAYIS 2022, 1901’DEN BU YANA EN SICAK MAYIS OLDU

Hindistan’da özellikle Mayıs ve Haziran aylarında sıcak yaz ayları ve sıcak hava dalgaları yaygın olsa da, 1901’den bu yana en sıcak Mayıs’ın kaydedildiği 2022’de olduğu gibi bu yıl da yaz erken başlamış gibi görünüyor.

Dünyanın en büyük ikinci buğday üreticisi olan Hindistan, sıcak havanın tarım işlerini vurması nedeniyle 2022 yılında buğday ihracatına kısıtlamalar getirdi. Sıcak hava dalgaları ülkede elektriğe olan ihtiyacı artırırken, geçen yıl bazı eyaletlerde elektrik kesintileri yaşandı. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu