Haber

Kayseri’deki Meralar

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın özel önem verdiği tarım ve hayvancılık alanında 2 dönem halinde hayata geçirdiği ‘Koyunlar Çoğalıyor, Meralar Doyuyor’ projesi 11 milyon 420 bin TL’ye mal oldu. , besicilik yapan vatandaşlar için umut oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ‘Koyunlar Çoğalıyor Meralar Şenleniyor’ projesi meyvelerini vermeye devam ediyor.

Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında 1 milyon 920 bin TL’ye mal olan 11 kırsal ilçede her aileye 20 küçükbaş olmak üzere toplam 1.100 adet küçükbaş hayvanı 55 aileye dağıttı. Koyun ve 1 koç dahil 160 aile.

Sürdürülebilirlik, katılım ve kendi kendine yetme ilkesine dayanan bu proje modelinde, dağıtılan koyun ve keçilerin geri dönüşü dağıtımdan 2 yıl sonra başlayacak, 2 yıl sonra ise her aile 5 koyun ve 20 koyun verecek. 4 yılda verilenler geri alınır. Alınan koyunlar her yıl bire bir işlemle ilçedeki diğer ailelere verilecek.

Gelir düzeyi düşük kırsal nüfusun yaşam standartlarının yükseltilmesine hizmet edecek küçükbaş hayvancılık sektörünün canlandırılması amacıyla hayvancılık modelinin oluşturulması ve geliştirilmesinin amaçlandığı projede toplam 4 bin 300 adet küçükbaş vatandaşa teslim edildi. ilçelerde 11 milyon 420 bin liraya mal olan, kırsalda yaşayan vatandaşların geçim kaynağı oldu.

“İLK YILDA 21 Kuzu Aldım”

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Koyunlar Çoğalıyor Meral Kutluyor’ projesinden faydalanan Tomarza ilçesi Güzelsu Mahallesi yetiştiricilerinden Adnan Kuş, projeden çok memnun kaldığını belirterek, “Allah razı olsun. Devletten çok memnunuz. İlk yıl 19 koyun ve 1 koç, 21 kuzu aldım. Bize bu fırsatı veren Büyükşehir Belediyesi’nden Allah razı olsun” dedi.

Projeden yararlanan ve 19 koyun 1 koçla üretime başlayan Murat Beyazıt isimli yetiştirici, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin projesinden çok memnun kaldığını belirterek, şunları söyledi:

“Geçen yıl Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Meralarımız canlanıyor’ kampanyasıyla bize verdiği 19 koyun 1 koç projesinden faydalandım. 2021 yılında aldım bir buçuk yılda 19 koyun 1 koç olmak üzere toplamda 51 koyun kuzum oldu. Belediyemizin yapmış olduğu kampanyadan çok memnunum. Aslında köyü çok seviyorum ve böyle bir kampanya olunca çok mutlu oldum. Benim için bir gelir kaynağı oldu ve bir iş alanı açtı. isteyerek yapıyorum.”

Projenin uygulandığı kırsal alanlarda, proje ile ilgili bahislerde yayım çalışmaları, mera ıslahı ve yem bitkileri projeleri ile çiftçiler desteklenmektedir.

haber-gungoren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu