Haber

TOKİ tarafından yıkılan Ermeni mezarlığı ve yol çalışmaları

Van’ın AK Parti Edremit Belediyesi’nin internet sitesinde Ermeni mezarlığının nasıl yıkıldığı yazıyordu.

Sitede “Ermeni Mezarlığı 2005 yılında yapılan TOKİ evleri tarafından yıkılmış, geri kalanlar ise 2012 yılında açılan yeni yol çalışmalarında yıkılmıştır” ibaresi yer aldı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, 2019 yerel seçimlerinde seçilen HDP eş genel başkanı olduğu gerekçesiyle görevi AK Parti adayına verilen Edremit Belediyesi’nin resmi internet sitesi, KHK’ya üye oldu. , Ermeni mezarlığının nasıl yıkıldığına dair bir yazı vardı.

Belediyenin “İlçe Nüfusu” başlıklı yazısında şu ifadelere yer verildi: Kızkalesi adı verilen kaya bloğun güneyinde küçük bir şapel bulunmaktadır. Şapelin 400 metre doğusunda bulunan büyük Ermeni Mezarlığı, 2005 yılında yapılan TOKİ konutları tarafından, geri kalanı ise 2012 yılında açılan yeni yol çalışmalarında yıkılmıştır.

2017 yılında dönemin kayyumu tarafından Dilkaya Mahallesi’ndeki tarihi Dilkaya Höyüğü ve Ermeni mezarlığına tuvalet ve soyunma odaları yaptırılmıştır.

Bu tarihi alanda bulunan halk plajı, Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Murat Zorluoğlu ve Edremit Belediyesi’ne atanan Atıfçiçek’in katılımıyla 23 Temmuz’da hizmete açıldı. HABER MERKEZİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu