Yaşam

Her gün temizlemeniz gereken 10 şey

Her gün farkında olmadan sağlığımızı tehdit eden birçok şeyle temasa geçiyoruz. Dikkat etmediğimiz zaman bağışıklığımızın en ufak bir eksikliğinde hastalanabiliyor ve sebebinin ne olduğunu bile bilmiyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan salgın nedeniyle mikroplara karşı eskisinden daha dikkatli davrandığımız bir gerçek. Her gün temizlemeniz gereken şeyler Aslında gün içinde tekrar tekrar temas ettiğimiz şeylerden ve yerlerden oluşur. Peki, her gün kullandığınız ve hayatınızı tehlikeye atan eşyaları biliyor musunuz?

İşte her gün elimizin altında olan, içerdikleri mikroplarla sağlığımızı riske atan ve her gün temizlenmesi gereken şeylerin listesi…

HER GÜN TEMİZLEMENİZ GEREKEN 10 ŞEY

  • Süngerler ve Mikrofiber Bezler



Her gün temizlemeniz gereken şeyler Bunlardan biri de süngerler ve mikrofiber bezlerdir. Sünger ve mikrofiber bezleri günlük hayatta silmek ve dökülmeleri gidermek için oldukça sık kullanıyoruz. Gerçek ve günlük temizlenmediğinde bu temizlik aletlerinde garip bir koku ve kirlilik oluşmaya başlar.

Her evin vazgeçilmez temizlik aracı olan sünger ve mikrofiber bezler her gün temizlemeniz gereken parçalar biridir. Bunun için sünger ve mikrofiber bezleri her gün karbonatlı su ile temizlemeniz gerekiyor.

  • bulaşıklar



Gıda artıkları ve su, bakteri üremesini tetikleyen eksiksiz bir bileşendir. Yapılan birebir araştırmalara göre konutlarda en fazla bakteri üretme eğiliminde olan alanların başında mutfak tezgahları gelmektedir. Bu yüzden her gün temizlemeniz gereken şeylerBunlardan biri de yemeklerden sonra kalan bulaşıklardır.

Bulaşıkları izole etmenin en iyi yolu yemeklerden sonra fazla bekletmeden yıkamaktır. Bulaşıkları yıkayacak gücünüz yoksa, bulaşıkların tehlike oluşturmasını önlemenin en iyi yolu bulaşık makinesine koymaktır.

  • Mutfak Tezgahları



Mutfak tezgahlarının ne kadar tehlikeli olduğundan bahsetmişken burayı da listeye eklememek elde değil. Mutfak tezgahları günlük olarak en sık kullanılan alanlardan biridir. Bu yüzden her gün temizlenmesi gereken şeyler ortada yer almaktadır. Mutfak tezgahlarının gerçek temizliği için dezenfekte edilmiş bir sünger ve mikrop öldürücü bir temizlik ürünü kullanın.

  • Mutfak masa



mutfak masaları her gün temizlemeniz gereken şeyler ortada yer almaktadır. Mutfak masaları kullanıldığında geride bir çok kırıntılar kalabilmektedir. Bez ile silinmesine rağmen bakteri ve küf oluşumunu engelleyemez.

Mutfak masa her gün temizlemeniz gereken şeyler En iyilerinden biri olduğu için önce iyice tozunu alarak işe başlayabilirsiniz. Bazı mutfak masası türleri için en kolay temizleme yöntemleri şunlardır:

  1. Ahşap Mutfak Masası:Ahşap mutfak masası kullanan kişiler, mikrofiber bezi ılık su ile nemlendirerek her yemekten sonra silmeli ve ardından temiz bir havlu ile kurulamalıdır.
  2. Cam Mutfak Masası:Cam mutfak masası kullanan kişiler, her yemekten sonra dezenfekte edilmiş bir süngeri ılık karbonatlı su ile ıslatıp masayı silebilir.
  3. Metal Mutfak Masası:Metal mutfak masasına sahip kişiler mutfak masasını nemli bir süngerle güzelce silebilirler.
  • Banyo Tezgahı



Banyo tezgahları da mutfak tezgahları kadar tehlikeli bakterilerin oluşmasına neden olan bir yapıdadır. Banyo tezgahları, özellikle tuvalette inç başına 452 bakteri içerir. Ve bu bakteri türleri çok tehlikeli bakterilerdir. Bu yüzden banyo tezgahları her gün temizlemeniz gereken şeylerEn değerliler listesinin ortasında yer alır.

Banyo tezgahınızı temizlemek için bir sprey şişesine bir bardak sıcak su ve bir bardak beyaz sirke ekleyip karıştırın. Bu spreyi her gün mutfak tezgahınıza püskürtün.

  • Bilgisayar klavyesi



Arizona Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre her gün elimizin altında bulundurduğumuz bilgisayar klavyelerinin klozet kapağından 400 kat daha fazla bakteri içerdiği tespit edildi. Bu tehlikeli durumu önlemek için bilgisayarınızın klavyesini kullanabilirsiniz. her gün temizlemeniz gereken şeylerlistede

Bilgisayar klavyesini temizlemek için, her gün izopropil alkol veya elektronik olarak güvenli bir temizleyici ile temizlemeniz gerekir.

  • Anahtarlar



Anahtarlar aslında çok fazla kir tutuyor gibi görünse de, bu listenin ortasındaki en saf olanlardan biri. Anahtarların bakteri tutmamasının nedeni, bazılarına göre tek bir kişi tarafından kullanılması, bazılarına göre ise anahtar imalatında kullanılan metal malzemenin bakteri oluşumunu engelleyen bir araç olduğunun düşünülmesidir. .

Anahtarlar diğer yönler kadar bakteri içermese de yine de her gün temizlemeniz gereken şeyler arasına gelir. Bunun temel sebebi ise bağışıklık sistemini düşürecek mikropları barındırma ihtimalidir.

Anahtarlarınızı temizlemek için bir kaseye biraz ılık su ve bulaşık deterjanı dökün. Bir diş fırçasını bu suya batırın ve anahtarlarınızı temizleyin.

  • Uzaktan kumandalar



Uzaktan kumandalar da her gün temizlemeniz gereken şeyler ortada yer almaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre mikrop bulaşmasını en çok sağlayan öğelerin başında uzaktan kumandaların yer aldığı ortaya çıktı.

Uzaktan kumandanızı temizlemek için alkollü bezle iyice temizleyin.

  • Telefon ekranı



Bilindiği gibi telefon ekranları gün içinde en çok dokunulan yerlerden biri. 2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre cep telefonlarında 17.000 bakteri bulundu. Yani telefon ekranları her gün temizlemeniz gereken şeylerortada yer almaktadır.

Telefon ekranını uzaktan kumandalar gibi alkollü bezle temizleyerek bakterileri öldürebilir ve gün içinde çoğalmalarını engelleyebilirsiniz.

  • Diş fırçası



Diş fırçaları banyoda korunduğu için çok tehlikeli bir kişisel bakım ürünüdür. Banyo tezgahlarında bakterilerin ne kadar tehlikeli olduğunu öğrendik. Bu bakterilerin çoğu havadan süzülerek diş fırçasıyla temas edebilir. Bu yüzden diş fırçaları her gün temizlemeniz gereken şeylerOrtada yer alır ve en kıymetlilerindendir.

Diş fırçalarını temizlemek için küçük bir bardağa %3 hidrojen peroksit dökün ve diş fırçanızı yaklaşık 15 dakika ıslatın ve hızlıca çıkarın. Daha uzun süre bırakılırsa diş fırçasının kıllarına zarar verebilir. Dezenfekte edilmiş diş fırçanızı ılık su ile durulayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu