Ekonomi

FAST sisteminde yenilik! Merkez Bankası açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) FAST sistemi, katman hizmetleriyle birlikte sunduğu yenilikçi teknolojilerle, ödemeler alanında rekabeti ve yeniliği teşvik ederek yeni iş modellerinin önünü açacak, şeffaf bir sistem olarak hizmet verecektir. Kullanıcıların finansal durumlarını kolayca yöneterek, günlük hayatlarını kolaylaştıran, güvenilir ve hızlı ödeme prosedürü. amacını açıkladı.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklama şöyle:

HIZLI Ödeme Talebi Katmanı Hizmeti aktif edilmiştir.

Alacaklının borçludan FAST (Anında ve Sürekli Fon Transferi) ödemesi talep etmesine olanak sağlayan FAST Ödeme Katmanı Talebi Hizmeti kullanıma sunuldu. İlk aşamada kişiden kişiye ödemeler için devreye alınan katman hizmeti, alacaklının iki kişi arasında başlatacağı ödemeye ilişkin iletişim ve onay mekanizması hizmetlerini sağlayarak para transferinin başlatılmasını sağlıyor.

Talep Ödeme Katmanı Hizmeti, kişiden kişiye ödemelerin yanı sıra çeşitli iş modelleriyle çalışabilecek bir tasarıma sahiptir. Talep Ödeme Katmanı Hizmetinin ilerleyen aşamalarda e-ticaret ödemeleri, e-talimat ödemeleri ve kurumsal fatura ödemeleri gibi farklı kullanım alanlarıyla ödemeler ekosisteminin birçok alanında katma değer yaratacağı tahmin ediliyor.

7/24 anında ve güvenli para transferi imkanı sunan FAST Sistemi’nin katılımcı sayısı, 10 Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşunun sisteme katılımıyla 2023 yılında 36’ya yükseldi. Ödemeler ekosisteminin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla nakit ve kartlara alternatif ödeme formülü olarak kullanılan FAST Sistemi’nin üretime geçtiği ilk günden bu yana artan işlem hacmi, günlük ortalama 11 milyon olarak takip edildi. Ocak ayında.

FAST sisteminin katman hizmetleriyle birlikte sunduğu yenilikçi teknolojiler ile ödemeler alanında rekabeti ve yeniliği teşvik ederek yeni iş modellerinin önünü açmak, şeffaf, güvenilir ve hızlı bir ödeme yöntemi olarak hizmet vermek amaçlanmaktadır. kullanıcıların finansal durumlarını kolayca yöneterek günlük hayatlarını kolaylaştırıyor.

toroslar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu