Haber

Ümit Özdağ’dan ‘tasarruf önlemi’ önerisi

ANKARA (İGFA) –Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, kemer sıkma tedbirleri önerisini sosyal medya hesaplarından kamuoyuyla paylaştı.

AK Parti’nin seferberlik başlatacağını duyunca açıklama yapan Özdağ, “Türk Milletinden yardım istemeden önce, ‘Yüzyılın Felaketi’nin ekonomik yükünün kalkması için hükümete ‘Yüzyılın Kurtarıcı Tedbirlerini’ teklif ediyoruz” dedi. “Önce biriktirmeye başla, sonra halka sor!” 14 maddelik tasarruf önlemi önerisini paylaştı.

Özdağ, yaptığı açıklamada önlemleri şöyle sıraladı:

  1. TİKA aracılığıyla yurt dışında yapılan işlerin ödenekleri derhal ertelenmeli, bundan sonra yapılacak işlerin ihaleleri ikinci bir emre kadar durdurulmalıdır.
  2. Hasta, yolcu ve transit garantili projeler için KÖO kapsamında yapılan taahhütler 1 yıl ertelenmelidir.
  3. Kamu kurumlarının emrindeki yetki araçlarının sayısı yarı yarıya azaltılmalıdır. İşletme ve kiralama maliyeti yüksek olan araçlar derhal iade edilmelidir. Resmi araç için bir havuz oluşturulmalı ve araç ihtiyacı bu havuzdan ortaklaşa sağlanmalıdır. Görevi biten kamu görevlilerine tahsis edilen araçlar iptal edilmelidir.
  4. Cumhurbaşkanlığı’na bağlı uçaklar, işletme tüketimi en yüksek olanlardan başlayarak derhal satılmalıdır. Kamu kurumlarında çalışanların uçak ve konaklama giderleri azaltılmalıdır.
  5. Ülkemizde yaşayan ve ticari faaliyetleri vergiden muaf olan sığınmacıların bu pozisyonlarına derhal son verilmeli ve götürü bedel üzerinden gerçek vergi tahakkuk ettirilerek derhal tahsil edilmelidir.
  6. Kamu kurumlarının “Temsil ve Ağırlama” bütçeleri derhal iptal edilmeli, çiçek, çikolata vb. harcamalar iptal edilmelidir.
  7. Devlet protokol kurallarına uygun olarak düzenlenen karşılama ve uğurlama törenleri iptal edilmelidir.
  8. Bakanlıkların bakım bütçeleri azaltılmalı, daha az savunma aracı ve çalışanı olan konvoylar oluşturulmalıdır.
  9. Başta Cumhurbaşkanlığı Beştepe Yerleşkesi olmak üzere kamu kurum binalarının dış aydınlatmaları güvenlik riski oluşturmasa bile geceleri azaltılmalıdır.
  10. Tüm kamu kurumlarında dijital baskıya değer verilmeli ve kağıda basılacak belgeler azaltılmalıdır. Kamu kurumlarının çalışmalarını anlattığı büyük reklam bütçeleri iptal edilmeli, “Geçmiş olsun, iyi bayramlar/kandil” vb. büyük reklam baskıları, billboard kiralama bütçeleri iptal edilmelidir. Basılı reklamlar yerine sosyal medya üzerinden gönderilecek mesajlar yüklenmelidir.
  11. Acil durumlar dışında kamu kurumlarının tadilat, bakım ve onarım çalışmaları iptal edilmelidir.
  12. Kamu kurumları tarafından otellerde yapılacak eğitim, panel, konferans vb. etkinlikler iptal edilmeli ve bu etkinlikler online yapılmalı.
  13. Temel atma, açılış, kutlama vb. masraf doğuracak her türlü faaliyet iptal edilmelidir.
  14. Kamu kurumlarının mal alımlarında acil ihtiyaç dışında kalanlar iptal edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu