Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı.

Karaca, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı konuşma yaptı.

Konya’nın sorunlarına değinen İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, ürünlerin küresel pazarlara ulaşması için yeni ticaret koridorlarının oluşturulmasının şart olduğunu, Mersin Taşucu Limanı’na ulaşmak için yeni demiryolu yatırımlarının hızlandırılması gerektiğini belirtti.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van depreminin 12. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, “Deprem sonrasında 17 bin 500 konut, 8 bin 500 kırsal konut, toplam 26 bin konut, 33 cami, 15 okul, 150 iş yeri, 9 alışveriş merkezi ve 30 dönüm arazi. “Arsaya 500 mağaza, 50 ofis inşa edildi.” dedi.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, CHP genel başkanlığına seçilen Özgür Özel’i tebrik ederek, partisinin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halit Yerebakan, Organ Bağışı Farkındalık Haftası dolayısıyla yaptığı konuşmada, organ ihtiyacının bağışların çok üzerinde olduğunu belirterek, “Türkiye, organ naklinde dünya çapında övgüyü hak eden başarılara imza attı. Her yıl beyin ölümü sonucu ölen 2 bin vatandaşımız çok fakirdir.” “Az sayıda insanın hayatına umut oluyor. Organ bağışı sadece hayat kurtarmakla kalmıyor, sağlık sistemimizin sürdürülebilirliğine de büyük katkı sağlıyor. Organ bağışı süreçlerini hızlandıran ve teşvik eden bu politika ve reformları hep birlikte hayata geçirelim, toplumumuzu bilinçlendirelim. insanları kurtarır ve sonuçta sayısız hayat kurtarır.” dedi.

besiktasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu