Teknoloji

Tesla’nın Hiçbir Zaman Satışa Sunulamayan Elektrikli Kamyonet Modeli Cybertruck, Zorlu Arazi Testlerinde Görüntülendi

Tesla’nın 4 yılı aşkın süredir beklenen elektrikli pikap modeli Cybertruck, ağır topraktaki tırmanma parkurunda test edilirken görüntülendi.

Detaylar ?

Tesla ilk kez 2019 yılında tanıtılsa da henüz piyasaya sürülmemiş elektrikli otomobili Cybertruck için meraklı bekleyiş devam ediyor.

Hatırlayacağınız üzere farklı bir tasarıma sahip olan araç, oldukça ikonik bir lansmanla sergilenmiş ve 2021 yılına kadar yapılması planlanan seri üretim vaadi ile ön siparişe açılmıştı.

Ancak işler Tesla’nın istediği gibi gitmedi. Önce pandemi dönemi, ardından çip krizi nedeniyle Cybertruck projesi 2 ila 3 yıl ertelenmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz yıl şirketin yeni pick-up modeli, anavatanı ABD başta olmak üzere pek çok farklı bölgede canlı olarak görülmeye başlandı.

Tesla CEO’su Elon Musk, 2022 yılında tekrar test sürecine girecek olan Cybertruck’un birçok farklı alanda test edileceğini ve araç tamamen hazır olana kadar teslimat sürecinin başlamayacağını belirtti.

Musk ve grubu, geçtiğimiz aylarda söylediklerinin arkasında durmuş ve elektrikli kamyonet modelini buzlu toprakta bile test etmişti.

Testlerine devam eden Tesla Cybertruck, dün çöl tipi bir yerde tırmanma testi yaparken görüntülendi.

Tesla’nın yeni canavarı, yüksek tork gücü, yüksek zemin tabanı ve zorlu arazilere uygun tekerlekleri sayesinde zorlu tırmanma testini başarıyla geçti.

Öte yandan söz konusu testin, yıllardır beklenen otomobile yönelik son testlerden biri olduğu söyleniyor.

Çünkü Tesla, 30 Kasım’da Cybertruck için yeni bir etkinlik düzenleyecek ve nihai teslimat sürecini başlatacak.

Elon Musk’un açıklamalarına göre elektrikli pikap modelinin ilk büyük ölçekli seri üretimi 2024 yılında gerçekleşecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu