Haber

Norveç’te 12 bakanlığa siber saldırı: Polis soruşturma başlattı

Norveç hükümeti, 12 devlet bakanlığına siber saldırı düzenlendiğini duyurdu. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamada, ‘sağlayıcılardan birinin platformunda açık tespit edildiği ve söz konusu açığın kapatıldığı’ bildirildi.

Reuters haber ajansının haberine göre, basın toplantısında konuşan Norveç hükümet yetkilisi Erik Hope, sağlayıcının platformunda ‘olağandışı’ bir trafik tespit edildiğini ve polisin 12 Temmuz’da meydana gelen olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Hope, konuyla ilgili ayrıntı vermeyerek, “Bunun arkasında kimin olduğunu veya [saldırının] etkisinin ne olduğunu söylemek için henüz çok erken” dedi.

‘3 BAKANLIK SİSTEMLERİ SALDIRIDAN ETKİLENMİYOR’

Hope, Norveç Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın farklı bilgi teknolojisi sistemleri kullanması nedeniyle siber saldırıdan etkilenmediğini söyledi.

Norveç’in kamu sektörü de Haziran 2022’de emsal teşkil eden bir siber akına maruz kaldı. Bu saldırıdan ‘Rus yanlısı bir suç örgütü’ sorumlu tutuldu. Norveç’in şubat ayında yayınladığı son risk değerlendirme raporuna göre, 2019-2021 yılları arasında ülkenin maruz kaldığı siber saldırı sayısı üçe katlandı. 2022’de kaydedilen ‘ciddi olay’ sayısının 2021’deki sayı ile aynı seviyede olduğu da paylaşıldı. (DIŞ HABER)

derbenthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu