Haber

Muş Ovasında Hasat Edilen Muş Elması

Muş Ovası’nda gece ve gündüz sıcaklık farkının fazla olması nedeniyle farklı tat ve aromaya sahip olan Muş elmaları hasat edildi.

Muş elmalarının hasadı Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği törenle başladı. Merkeze 34 kilometre uzaklıktaki Dilimli köyünde “Çiftçi gülümserse ülke güler” sloganıyla düzenlenen törende konuşan Muş Valisi Avni Çakır, “Tarım konusunda köklü tecrübeye sahip, tarımı seven bir topluluğumuz var. Arazi. Daha gidecek çok yolumuz var. Siz Muş çiftçisinin öncülerindensiniz. Bu anlamda “Daha çok çalışmalıyız. Şu anda sanki bir bayram törenine katılmış gibi mutluyum. Havasıyla, suyuyla, toprak yapısıyla her şeyimiz var. Hep birlikte hareket edip meyveciliği geliştirmeliyiz” dedi.

Çakır, çiftçilere daha fazla toprak kazandırmak için güzel projeler yürütüldüğünü belirterek, “Çiftçilerimizin, ilimizin sahip olduğu tarımsal kapasitenin farkında olmasını, toprağımızın gücünün farkında olmasını, bunun bilincinde olmasını istiyoruz. Devletimizin sunduğu imkanların farkında olarak, modern tarım ve ekipmanları kullanarak bitkilerimizin toprakta daha verimli yetişmesini sağlayacağız.” “Konuyla ilgili bilgi ve becerilerinin artması için çok çalışmamız gerekiyor. Çiftçiye daha fazla arazi kazandırmak için güzel projeler yapılıyor. Son 3 yılda 262 bin dönüm tarıma elverişli olmayan araziyi tarıma ve ekonomiye kazandırdık. Desteğimizi sağladık” dedi.

Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Muş’ta ceviz, üzüm, elma ve armut yetiştirildiğini belirterek, “Şu anda 3 bin 71 dekar alanda oluşturulan elma bahçesinde hasat yapıyoruz. 1.821 ton.” Muş’ta her yıl elma hasadı yapılıyor. Bu hasat özellikle ilimizin ihtiyacına yönelik yapılıyor. Özellikle son dönemde planlı üretimden bahsediyoruz. Planlı üretim içerisindeki unsurlarımız arasında yüzde 6’lık eğim kuralını arıyoruz. Bu bağlamda Varto, Kurtik ve Karakale bölgelerinde meyveciliğin yaygınlaşmasını istiyoruz. Şu anda bu konunun tarımı yapılıyor. “Tadı ve aromasıyla hoş elma ve armut meyvelerimizin bulunduğu, modern tarımın yapıldığı bahçelerimiz var.” . Bu bahçelerde hem kendi yerli üretimimize hem de dış dünyaya önemli katkı sağlıyoruz” dedi.

haberdarende.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu