Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: “Bir Elimiz Deprem Bölgesinde. Konteyner Yerleşke Oluşturmak İçin Çalışıyoruz”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, depremlerin ardından belediyenin bölgedeki çalışmalarına katılan gönüllülerle iftarda öne çıktı. Önder Uysal, “Aklımız, fikrimiz, bir elimiz, ayağımız hep o bölgede. Şimdi konteyner kampüs oluşturmak için çalışıyoruz” dedi.

Başkan Uysal ve eşi Ümran Uysal, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 6 Şubat depreminin ardından Muratpaşa Belediyesi’nin bölgedeki çalışmalarına gönüllü olarak katılan mahalle sakinleri ve Belediye çalışanları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) düzenlenen iftara, yardım çalışmalarına katılan yabancı uyruklular da katıldı.

“Maalesef yüreğimiz yandı, yüreğimiz buruldu. Ülkemizin bir bölgesinde meydana gelen deprem felaketinden dolayı aklımız, düşüncemiz, bir elimiz bir ayağımız hep o bölgede” diyerek sözlerine başlayan Uysal .”

Uysal, Muratpaşa Belediyesi olarak depremden etkilenen 5 ilde çalışma yürütürken Antalya’ya gelen depremzedeler için de ücretsiz market kurduklarını kaydetti. Önder Uysal, mağazalar aracılığıyla 80 bin depremzedenin acil ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, Hatay’da şu anda gönüllüler tarafından oluşturulan ve belediye tarafından sağlanan bir mutfağın çalıştığını söyledi. Uysal, “Şu anda konteyner kampüs oluşturmak için çalışıyoruz. Burası bizim ciddi emek alanımız olmaya daha uzun süre devam edecek. Bu süreçte görev yapan, hastayı iyileştirmeye çalışan komşularıma ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bizi çok iyi temsil ettiler.” konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu