Haber

Miçotakis, Kral Charles ile görüşecek

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, İngiltere’ye önemli bir resmî ziyaret gerçekleştirecek. Ziyareti çerçevesinde Miçotakis, İngiltere’nin önde gelen girişimcileri ile bir ortaya gelecek. Miçotakis ayrıyeten, Kral III. Charles ile de bir ortaya gelecek. Yunanistan basınının aktardığına nazaran Miçotakis, babası Helen asıllı olan Kral Charles ile yeni devirde işbirliğini birçok alanda ağırlaştırmayı hedefliyor.

Miçotakis-III. Charles görüşmesinde, iki tarafı alâkadar eden birçok sıkıntının masaya yatırılması bekleniyor. Buna nazaran, önümüzdeki süreçte Kral Charles’ın Atina’daki eski Kraliyet Binaları Kompleksi’nin tadilat sürecine dahil olması bekleniyor.

Kraliçe Elizabeth’in vefatından evvel gerçekleşen görüşmede gündeme getirilen Tatoi mülklerinin ticari gelişimi konusunun, tekrar Yunanistan Başbakanı ve Kral Charles tarafından ele alınması bekleniyor. Yunanistan kelam konusu proje için III. Charles’tan uzmanlık desteği talep ediyor. İngiltere Kralı, bu öneriye olumlu yaklaşıyor.

Öte yandan, Atina Borsası ve Morgan Stanley tarafından düzenlenen konferansın ana konuşmacısı olan Miçotakis’in, Yunanistan’ı ‘cazip bir yatırım destinasyonu’ olarak tanıtması bekleniyor. Londra’da Miçotakis’in Yunanistan’a halihazırda sermaye yatırımı yapmış ya da yapmak isteyen büyük yatırımcılarla temas kurması planlanıyor.

Son olarak, Miçotakis’in London School of Economics’te kapsamlı bir konuşma yapması bekleniyor. Bu konuşmasında Miçotakis gündemdeki bir çok mevzuya temas edecek. Bu mevzular ortasında Ege ve Doğu Akdeniz problemleri de yer alıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu