Haber

Kocaeli’ndeki öğrenci servis kazasıyla ilgili zanlıların yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir kadın ve 4 öğrencinin hayatını kaybettiği öğrenci otobüsü kazasıyla ilgili biri tutuklu 7 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki üçüncü duruşmada tutuklu servis şoförü Mehmet Ö, Ses ve Manzara Bilgi Sistemi (SEGBİS) ile cezaevine bağlandı. Duruşma salonunda maktuller ve yakınları ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Duruşmada fren aksanı incelemesi için talep edilen bilirkişi raporu ve Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesi okundu.

Sorulduğunda, katılımcılar Ali Elmas, Necmettin Öztürk ve Erkan Uzun, tüm sanıklardan şikayetçi olduklarını ve açık duruşmaya katılma talepleri olduğunu söylediler.

Katılımcı İtimat Akıllı, “Benim küçük bir dükkanım var. Böyle bir hata yapsaydım çok ceza alırdım ama bu araçların muayene ve gözetiminden sorumlu olan hiç kimse ifade vermeye bile gelmedi” dedi. dedim.

Katılımcı Neriman Pınarbaşı da şikayetinin devam ettiğini belirterek, “Ben çocuğumu bu okula kendi isteğimle göndermedim. Bu olayda kusuru olanın cezalandırılmasını istiyorum” dedi. dedi.

Diğer katılımcılar ve avukatları ise daha önceki ifadelerini tekrarladıklarını belirterek sanıkların cezalandırılmasını ve eksiklerin düzeltilmesini talep ettiler.

Cumhuriyet savcısı ise belgelerdeki eksikliklerin giderilmesini ve hatanın niteliği ve niteliği ile mevcut deliller dikkate alınarak tutukluluğun devamına karar verilmesini istedi.

Sanık Mehmet Ö’nün avukatı, aşamalarda yazılı ve sözlü savunmalarını tekrarladığını belirterek, diğer sanıklarla eşitliğin sağlanması ve tutukluluk hali nedeniyle tutuklulukta geçen süre dikkate alınarak müvekkilinin şartsız veya adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılmasını talep etti. sakatlık yaptıklarını bildirdi.

Diğer sanıklar Hamza Ö. ve Cihad Ö’nün avukatı, raporu inceleyip ifade vermek için süre talep ettiklerini kaydetti.

Sanık Mehmet Ö. “Kanda uyarıcı madde bulunmasına rağmen bu madde metamfetamin gibi narkotik değil, uyarıcıdır. İlacın kazaya etkisi yoktur. Tahliyemi talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, mağdurlar ve avukatları ile müdafii tarafından alınan bilirkişi raporuna karşı ifade vermek üzere süre verilmesi için İstanbul Adlı Tıp Kurumu 5. İhtisas Dairesi’nden raporun dönmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. 7 Mart’ta görülen duruşmada sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Kaza

Gebze ilçesinde 9 Kasım 2021’de meydana gelen kazada Mehmet Ö. Beylikbağı yönüne giden 41 P 0860 plakalı servis midibüsü, Beylikbağı Ankara ile Fikri Altıokka caddelerinin kesiştiği noktada yoldan geçen bayana çarparak ilişki köprüsünden dere yatağına çarptı.

Kazada midibüsün çarptığı Birsen Giriş ve öğrenci Mert Efe Smart (13) hayatını kaybederken, servis sürücüsü Mehmet Ö. Araçta bulunan 19 öğrenci yaralandı.

Öğrencilerden Esma Parıltı Avcı (14), Rabia Üstün (14) ve Ege Yılmaz (15) kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu