Haber

İran Yerli Savaş Gemisi ve Füze Fırlayan Sürat Teknelerini Tanıttı

TAHRAN, 10 Mart (Xinhua) — İran Devrim Muhafızları Ordusu (IDMO), Perşembe günü güneydeki liman kenti Bender Abbas’ta düzenlediği törenle, okyanusta giden yerli bir savaş gemisini ve farklı sınıflarda füze fırlatma kapasitesine sahip 99 yerli sürat teknesini tanıttı.

İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, gemilerin İDMO’ya teslim edildiği tanıtım törenine İDMO Genel Komutanı Hüseyin Selami ve İDMO Deniz Kuvvetleri Komutanı Alireza Tangsiri katıldı.

Tangsiri, okyanusta görev yapabilen Shahid Az Mahdevi adlı savaş gemisinin füze, savunma ve radar sistemlerinin yanı sıra farklı tipte helikopterler, insansız hava araçları ve sürat tekneleri taşıyabilen ağır ve çok hedefli bir gemi olduğunu söyledi. füze fırlatabilir.

Tangsiri, savaş gemisinin 240 metre uzunluğunda ve 32 metre genişliğinde, 14 bin ton faydalı yük ve 41 bin ton yükleme kapasiteli mobil bir deniz üssü olduğunu vurguladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı, savaş gemisinin 3D faz dizili radar, karadan karaya ve karadan havaya füzeler, son derece gelişmiş elektronik harp telekomünikasyon sistemleri ve 700 kilometreden fazla menzile sahip deniz seyir füzeleri ile donatıldığını sözlerine ekledi.

Savaş gemisinin 18 knot hızla yol alabildiğini belirten Tangsiri, helikopter ve insansız hava araçlarının gemiye iniş kalkış yapabildiğini söyledi.

IRNA’nın haberine göre, tanıtılan diğer deniz araçları arasında 65 deniz mili hıza sahip ve uzun menzilli füzelerle donatılmış Salman Farsi füze rampası, 90 deniz milinin üzerinde hıza sahip operasyonel Tariq sınıfı gemiler, ambulans botları ve itfaiye gemileri yer alıyor.

yedisu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu