Haber

Gişe görevlisi fiyatı ne zaman yatacak? İkinci tıbbi seçim görevlisinin fiyatı ne kadar?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 28 Mayıs Pazar günü yapıldı. Seçimlerde oy kullanma süreçlerinin büyük çoğunluğunda seçmenlerin oryantasyon süreçleri seçim görevlileri tarafından sağlandı. Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 52,16’sını alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 547,84 oy aldı.

2023 KUTU VERGİ FİYATI NE KADAR OLACAK?

2019 yılında yapılan yerel yerel seçimlerde sandık başında görev yapan lider ve üyelere 261 TL ödeme yapıldı. Siyasi parti temsilcileri 130 TL aldı.

Türkiye’de 81 il ve 973 ilçede 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlere katılan sandık görevlilerinin alacağı bedeller artık netlik kazanmadı. Ancak genel hesaplama formülü 2000 x memur maaş katsayısı olduğundan 0,433684 x ​​​​2000 = 867 TL civarında belirlenmesi beklenmektedir. Birinci tip ve ikinci tip misyonerlere bir bedel değil, iki farklı ödeme yapılacaktır.

KURULU GÖREV ÜCRETLERİ NE ZAMAN OLACAK?

Türkiye ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tipte kaldı. 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu sandık başına gidecek.

İlk ilaç 14 Mayıs’ta düzenlendi. Seçim günü 6 asil, 6 yedek ve 1 sandık başkanından oluşan seçim kurulu ödemeleri şu anda hesaplara yatırılmadı. Yüksek Seçim Kurulu, seçim günü görev yapanlara ödemelerin hangi tarihte yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

Ancak 28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamlanmasının ardından sandık görevlilerinin bedellerinin hesaplara yatırılması bekleniyor. Ayrıntılar, bahisle ilgili resmi duyuru geldiğinde eklenecektir.

BİRİNCİ NESİL İLE İKİNCİ TİP İÇİN KURULU GÖREV FİYATLARI FARKLI MIDIR?

14 Mayıs Pazar günü 28’inci dönem milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci türü yapıldı. Burada oy sayım ve teslim işlemleri gece geç saatlere kadar sürdü. 28 Mayıs Pazar günü ise 2’nci tip olarak sadece Cumhurbaşkanı seçilecek. Sandıklarda çalışanlar, birinci ve ikinci tıpta çalışanlar arasında fiyat farkı olup olmadığını merak ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu konuyla ilgili herhangi bir bilgi vermedi. Ancak 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerine katılanlara aynı ücretlerin ödenmesi bekleniyor. Siyasi parti gözlemcilerine ise görev almak istedikleri için rastgele ödeme yapılmayacak.

haber-nurhak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu