Haber

Gebze Körfez Caddesi’nde geniş kaldırım, rahat trafik

Kent genelinde insan odaklı birçok çalışma yürüten Büyükşehir, Gebze Körfez Caddesi’ndeki kaldırımları genişletiyor.

Kocaeli genelinde araç sürücüleri ve yayalar için güvenli, konforlu yollar ve kaldırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kent içi ulaşımda vatandaşların rahatını ve konforunu düşünen Büyükşehir grupları, Gebze’nin en işlek yerlerinden biri olan Körfez Caddesi’ndeki mevcut kaldırımları genişletiyor.

500 METRE İŞ

Büyükşehir ekipleri, Gebze Atatürk Caddesi ile Ahmet Pembegüllü Caddesi’nin ortasında kalan Körfez Caddesi’nin 500 metrelik bölümünde, bölgedeki imar uygunluğuna göre mevcut kaldırımları genişletiyor. Tatlıkuyu Köprüsü’nün bulunduğu caddede kaldırımların genişletilmesi yaya hareketliliğini artıracak. Çalışmalar kapsamında ekipler, Körfez Caddesi üzerindeki orta refüjü Adliye Caddesi’ne kadar uzatacak. Mevcut refüjde ‘U’ dönüşü yasağına uymayarak Tatlıkuyu Mahallesi’ne veya D-100’e gitmek isteyen bazı araç sürücüleri trafiğin sıkışmasına neden oluyordu.

ADLİYE CADDESİ’NE SİNYALİZASYON SİSTEMİ

Merkez refüjün Adliye Caddesi’ne kadar uzanacak olması olası kazaların önüne geçecek ve trafik akışının aksamamasını sağlayacaktır. Bu kapsamda Büyükşehir, bölgedeki trafiği rahatlatmak amacıyla Adliye Caddesi’nin sonuna sinyalizasyon sistemi kuracak. Yaya ve sürücü güvenliği için yapılacak sinyalizasyon sistemi Adliye Caddesi’nden trafik akışının sağa ve sola dönüş bekleme süresini gözlemleyen sensörler sayesinde hem trafiği güvenli hale getirecek hem de ana yolu durdurmadan trafiği hızlandıracak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu