Haber

Fuat Oktay: GSM operatörleri ücretsiz hizmet verecek

Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Uyum Merkezi’nde deprem bölgelerindeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fuat Oktay’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Defin işlemleri tamamlandı, artçı sarsıntılar devam ediyor. Ağır hasarlı binalardan uzak durulmasını talep ediyoruz. Hasar tespit çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor. 230 bin yapının incelendiğini söyleyebilirim. 2,5 milyonluk yapı stoğu düşünüldüğünde çalışmaların hızla ilerleyeceğini söyleyebiliriz. Hafif hasarlı ve hasarsız binaları tespit etmek de değerlidir. 108 bin binanın hasarsız olduğu belirlendi. Enkaz kaldırılmadan önce savcılıkların binalardan tekrar delil toplaması son derece kritik.

Hatay Havalimanı’nın bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Uçaklarımız havalimanına inmek üzere havada.

Barınak son derece değerli bir bölgededir. Çadırlara büyük bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımız ile tüm stoklarımız sahaya yönlendirildi.

Bölgede kurulan çadır kent ve konteyner kent heyetleri devam ediyor. Geçici barınma değerlidir dedik.

Yaklaşık 400.000 kişi tahliye edildi. Afet bölgesinden kendi imkanlarıyla ayrılan vatandaşların olduğunu da biliyoruz. Lojistik sorunumuz yok. Kontrollü elektrik ve doğalgaz vermeye devam ediyoruz. Burada özellikle ikincil afetlere izin vermemeye özen gösteriyoruz.

Dün odun ve kömür sevkiyatına başladığımızı duyurmuştum.

Deprem bölgesinde Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone deprem anından itibaren bir ay süreyle tüm aramaları ücretsiz yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu