Haber

Esenyurt Belediyesi ve AÇEV Anne Destek Programı düzenliyor

Esenyurt Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle düzenlenen Anne Destek Programına katılan kadınlar, çocuklarının sosyal becerilerini gözlemleyerek sağlıklı gelişimlerini ve onları hayata nasıl hazırlayacaklarını öğreniyor.

Esenyurt Belediyesi ve AÇEV iş birliğinde Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde 3-6 yaş arası çocuğu olan annelere “Anne Destek Programı” eğitimi veriliyor. İçeriği uzmanlar tarafından belirlenen programla anneler; Amaç, çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek, çevreyle uyumlu ilişkiler kurmasına yardımcı olmak ve çocuğun öğrenmesinde yeni deneyimler sağlamaktır. 15 hafta sürecek ve her hafta farklı bir konunun yer alacağı programda 15 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor.

Uzman Sosyolog ve Aile Danışmanı Nihal Batuk, her hafta farklı bir konu ile anneleri bilgilendirdiklerini belirterek, programa ilişkin şu bilgileri verdi:

“Program kapsamında ana eksenimiz çocuğun sağlıklı gelişimi. Her hafta annelere kadının güzellik durumu, çocukların gelişim alanları, çocuklarda cinsel eğitim, medya okuryazarlığı gibi konuları anlatıyoruz. çocuklara doğru davranışı ve sorumluluğu öğretmek. Her dersin sonunda annelerimiz o hafta konuşulan konularla ilgili kararlar alıyor.” “Bu kararlarla evlerine dönüyorlar. Bir sonraki derse de bu kararları uygulayarak geliyorlar. Annelerimiz buradayken çocukları da uzman öğretmenlerimizin gözetiminde sınıflarda çeşitli aktiviteler yapabiliyor.”

Aldığı eğitimle iletişim becerilerinin geliştiğini vurgulayan anne Merve Bursa da şunları söyledi:

“Kendimi, çocuklarımı ve eşimi kısacası çevremdeki insanlarla nasıl iletişim kuracağımı geliştirmek için bu programa katıldım. Burada aldığım eğitimle kendimi geliştiriyorum. Benim yaşadığım sorunları diğer arkadaşlarımın da yaşadığını öğrendim. Nihal hocamızın çok güzel bir sözü var: ‘Maskeyi önce kendimize takarız, sonra çocuğumuza takmalıyız. Mutluysam, üzgünsem ya da huzurluysam bu duygu durumlarının çocuğuma nasıl yansıdığını öğrendim. Bu nedenle bu programı bize sunan herkese teşekkür ediyorum.”

Eğitime katılan bir diğer anne Nazlı Yiğit ise, “Bu program sayesinde çocuğum ve ben sosyalleştik. Burada sosyalleşirken ben de kendimi geliştirdim ve doğru olduğunu düşündüğüm hataları öğrendim. Oldukça başarılı ve dolu bir eğitim oldu. Desteklerinden dolayı tüm grup çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu