Haber

Erdoğan, AKP’nin yerel seçim beyanını açıkladı

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yerel seçim manifestosunu açıkladı.

AKP Kongre Merkezi’nde konuşan Erdoğan, “Demokrasilerde her seçim, vatandaşların ülkelerini yöneten hükümetten veya şehirlerini yöneten yerel yönetimlerden hesap sorabileceği, muhasebe ve denetleme görevlerini yerine getirdiği kritik bir eşiktir. Demokrasiyle yönetilen seçimler, ülkeyi halk adına yönetme sorumluluğunu üstlenen iktidar için en değerli meşruiyet kaynağıdır.” “Bir ülkede halk, ister hükümet ister şehir düzeyinde kendisini yönetecek isimleri ve ekipleri özgürce belirleyemiyorsa demokrasi olamaz” dedi.

“Engellendiğimiz literatür tam bir saçmalıktır”

Muhalefet partilerinin yönettiği belediyelere yönelik ayrımcılık yapıldığı yönündeki suçlamalara da yanıt veren Erdoğan, “Bazılarının ‘engellendik’ söylemlerine aldırış etmeyin, bunlar saçmalık. Her belediye kamu kaynaklarından adil bir şekilde ne fazla ne eksik yararlanıyor. Bakanlıklarımız ve kurumlarımız şehirlerimizle ilgili projeleri hayata geçirirken, “Sandık sonuçlarına veya belediye başkanının partisine göre hareket etmiyor” dedi.

“Türkiye Yüzyılının Şehirlerini İnşa Edeceğiz”

Yerel seçimleri 31 Mart’ta “yine demokrasi şenliği” olarak gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, “Türkiye Yüzyılının bu ilk seçiminde mesele sadece mümkün olduğu kadar çok belediye başkanlığı kazanmak değil. Ancak sonuç ortada. 31 Mart’ta başaracağız, ülkemizi dünyada hak ettiği yere koyacağız.” “Kendimizi ayağa kaldırma hedefimize doğru gerçek yürüyüşümüzde bize güç, kuvvet ve takviye verecektir… Bu unsurlarla, yaklaşımlarla ve amaçlarla ‘Türkiye Asır Şehirleri’ni tuğla tuğla inşa edeceğiz” dedi.

Bildirgede yer alan 13 ilke

Erdoğan’ın açıkladığı seçim beyanında yer alan 13 ilke şöyle sıralandı: Üretken Belediyecilik, Adil Belediyecilik, Erişilebilir Belediyecilik, Vizyoner Belediyecilik, Şefkatli Belediyecilik, Sürdürülebilir Belediyecilik, Yenilikçi Belediyecilik, Kalkınmacı Belediyecilik, Çağdaş Belediyecilik, Güçlü Belediyecilik, Kapsayıcı Belediyecilik, Dinamik Belediyecilik. , Yurtsever Belediyecilik.

DW/BK,BÖ

DW Türkçe’ye VPN üzerinden nasıl erişebilirim?

ergani-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu