Haber

Efkan Ala: Davos’ta nasıl sınırlarımızı koyduysak bugün de aynı noktadayız.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, “Biz Türkiye olarak bugüne kadar her zaman Filistinlilerin yanında olduk. Davos’ta onları yerlerine koyup ‘bir dakika’ dediğimiz gibi, biz de Filistinlilerin yanında olduk. bugün de aynı nokta.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Bursa’da şehir içi trafik sıkışıklığını azaltmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BURULAŞ’a 15 otobüs daha eklediği törene katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplu taşımanın büyükşehir için değerli olduğunu belirterek, “Bu aralar Türkiye’nin her yerinde konuşuluyor. ‘Biz 65 yaş üstü yolcu taşımıyoruz’ diyorlar. ‘, bazı belediyeler ‘Destek sağlayamıyoruz’ diyor. Bunların hepsi Cumhuriyet Halk Partisi’nin sözleridir.” “Parti belediyeleri. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda konuyu bir gelir kaynağı olarak değil, sosyal devletin ve sosyal belediyeciliğin gereği olarak, özel mülkiyeti de dikkate alarak sübvanse ederek bu sorunu ve sorunu hep birlikte çözmeye çalışıyoruz. Halk otobüslerini paydaşımız ve iş ortağımız olarak görüyoruz” dedi. .

‘OFMANIN SAHİBİ MİLLETTİR’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, konuşmasında, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı araçların Türkiye’de üretildiğine dikkat çekti. AK Partili belediye başkanlarının koltuklarını başka bir göreve geçiş için sıçrama tahtası olarak görmediğini belirten Ala, “Hangi makamda olursanız olun, o yerin asıl sahibi milletin kendisidir. Millet memnunsa” dedi. Orada verdiğiniz hizmet sizi başka bir makama veya göreve taşıyacaklar ve size orada bir görev verecekler.Biz bütün makam ve mevkileri millete karşı sorumluluğumuzun arttığı durumlar olarak görüyoruz.Türkiye’de yeni bir anlayışın ortaya çıktığını görüyorum. Daha o gelmeden milletin, bulunduğu yerlerin hakkını vermeden, kendi irade ve kararıyla getireceği makam ve makamlar için yarışmalar başladı. Bu millete saygısızlıktır, güvenin farkında olmamaktır. Milletin verdiği, milletin verdiği, biz Bursa ve AK Parti belediyesi olarak bir şeye çok önem veriyoruz, milletin verdiği veya uygun gördüğü her makam ve mevki çok kıymetlidir ve millete hizmete dönüştürülecek işin yapıldığı yerdir. gerçekleştirilecektir. Başka bir ofise veya pozisyona geçemezsiniz. “Burası asla atlanacak veya atlamak için kullanılacak bir yer değil” dedi.

‘SALDIRILAR TÜM İNSANLIĞIN VİCDANINA YÖNELİKTİR’

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına değinen Ala, hiçbir devletin ve toplumun geleceğinin çocuk kanıyla karıştırılmış harç üzerine inşa edilemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Gazze’de, Filistin’de kardeşlerimiz yok olmaya, ölüme mahkûm edilmiş durumda. Orada aslında insanlık abluka altında. Baskınlar tüm insanlığın vicdanına aykırı. Çocukların cenazesi hastane önünde o kadar yer kapladı ki, orada Hastanenin bombalanması nedeniyle sıraya girecek yer kalmamıştı. Bu bir insanlık saygısızlığıdır. Türkiye olarak başından beri oradaki kardeşlerimizin yanındayız. Onların haklarını savunuyoruz, savunacağız. Bunun bedelini ödersiniz. İnsanlığı yok edemezsiniz. Aslında o kendi kuyusunu kazmaktadır. Hiçbir devlet, hiçbir toplum geleceğini çocuk kanına karışan harç üzerine kuramaz. Ama kendine çukur kazar. Ama kendi kuyusunu kendisi kararlaştırır. Kendi geleceklerini mahkum edemezsiniz. Vicdanlarını mahkum edemezsiniz. Belki insanların etrafını abluka altına alabilirsiniz. İnsanların bedenlerini abluka altına alabilirsiniz. İsrail’e söylüyorum, insanların vicdanını ablukaya alamazsınız. İnsanları, oradaki çocukları tek tek öldürüyorsunuz ama öldüremezsiniz. İnsanlık, Filistin’i hep birlikte öldüremezsiniz, kendi geleceğinizi ablukaya alabilirsiniz. “Karanlaştırıyorsun.”

‘BİZİM KORKTUĞUMUZU TÜM DÜNYA BİLİYOR’

İsrail’in, milletin ve insanlığın gözü önünde görmediği, hayal bile edemeyeceği bir zulüm yaptığını belirten Ala, “Tarihten ders almıyorlar. Bunu hangi anlayış haklı gösterebilir. Biz Türkiye olarak bugüne kadar her zaman Filistinlilerin yanında olduk. Tıpkı Davos’ta onları yerlerine koyduğumuz gibi.” ‘Bir dakika’ dediysek bugün aynı noktadayız. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet başkanlarıyla görüşerek dünyanın her yerinde yapılması gerekenleri hatırlatıyor, insanlığı göreve çağırıyoruz. Bir kötülük başka bir kötülükle yok edilemez. Bir hata başka bir hatayla giderilemez. “Bu yüzden insanlığı ve İsrail’i doğru noktaya çağırıyoruz. Aksi halde insanları kaygıyla korkuttuğumuzu bütün dünya bilecek. Ancak biz insanlığın sorunlarını insanlığa yakışır şekilde çözmesini istiyoruz.”

‘FİLİSTİN, BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS OLARAK DEVLETİNİ KURACAK’

İnsani yardım konusuna en çok odaklanan liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Ala, “Bu bir süredir alınıyor. Oradan insani yardım için bir koridor açılacak ama çok yetersiz. Oradaki çözüm önerimiz şudur; İsrail bu baskılara son verecektir. Kendi bölgesindedir.” “Filistinli kardeşlerimiz, başkenti Doğu Kudüs olmak üzere kendi devletini kuracak ve kendilerini yöneteceklerdir. Tüm insanlık ve İslam dünyası, sadece izleyerek değil, aktif tedbirler alarak onların yanında olacak ve onları bu zulümden kurtaracaktır. “dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu