Haber

CHP Grup Başkanvekili Özel’den “trol” iddiası

CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı olduğunu iddia ettiği Emin Şen’in “Ebabil operasyonu adı altında 8 bin sosyal medya hesabını yönettiğini” iddia etti.

Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Süleyman Soylu’nun “trol ordusu” olduğunu İçişleri Bakanı olduğundan beri bildiklerini iddia etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı olduğunu iddia ettiği Emin Şen, 4 Ekim 2016’dan bu yana “bakanlık danışmanlığı yapıyor”; 2010’dan beri sosyal medya hesabını “emin” adıyla kullandığını söyleyen Özel, Süleyman Soylu’nun AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde taşrada Emin Şen’e “trol dersi” verdiğini iddia etti.

Devlet memurlarının yanı sıra bakanların danışmanlarının da şirket kurup şirkette yöneticilik yapma yasağına tabi olduğunu belirten Özel, Emin Şen’in danışman olmasına rağmen iki şirketin yöneticisi olduğunu belirtti.

Emin Şen ile ilgili iki şirketin “çeşitli tarihlerde halktan ihale aldığını” kaydeden Özel, bu şirketlerin “Süleyman Soylu’nun bakan olduğu dönemde bakanlıktan veya bakanlık talimatıyla belediyelerden ihale aldığını” iddia etti. “.

Özel, “Buzdağının küçük bir kısmında bu firmaya verilen 23 milyon liralık ihaleleri gördük. İçişleri Bakanlığı’nın özel durumu nedeniyle doğrudan hizmet alımına ilişkin kolaylaştırıcı yönetmeliği de eklediğinizde karşımıza bir 2020, 2021 ve 2022’de inanılmaz kontrolsüz para akışı.” değerlendirmesini yaptı.

“Ababil Operasyonu” iddiası

“Ebabil operasyonu” isimli 25 kişilik kapalı bir Telegram kanalı olduğunu öne süren Özel, “Biz Lut Kabilesiyiz, Ebabil kuşları Lût Kabilesini mahvedecek, o Ebabil kuşları burada” dedi. Yazışmanın bulunduğunu belirttiği görüntüleri paylaştı.

Bu kanalda hazırlanan içeriklerin 8 bin sosyal medya hesabına servis edildiğini savunan Özel, bu kanalın İçişleri Bakanı Soylu’nun sosyal medya hesabında paylaştığı bir görseli de hazırladığını iddia etti. Özel, “25 kişi mekanda tartışıyor, içerik paylaşıyor, yalanı buluyor, 8 bin troll ile talimat veriyor.” dedim.

“Jandarma ve Polis Süleyman Soylu’yu koruyor”

Hacer Foggo ile birlikte yayınladığı videoda AK Parti’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt verebileceğini anlatan Özel, cevabın Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Polis Teşkilatı’nın sosyal medya hesaplarından verildiğini söyledi.

“Yazı tipi, noktalama işaretleri, alıntılar… Sadece örgütün yıl sayısını değiştirdi. ‘Eminimsi’nin cep telefonunda kaç hesap olduğu bilinmiyor ama tweet atabilme özelliği var. Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü aynı telefonda.Süleyman Soylu için oluşturulmuş bir trol.Ordu Başkomutanı biz eleştirdiğimizde Süleyman Soylu’ya karşı jandarma ve polisi koruyor.

Ya ‘Yunanistan’a giriyoruz’, ‘Cumhurbaşkanımıza suikast girişimi başarılı oldu, üzgünüz’ diye bu hesaplar hacklendiyse? Eminim bu hesaplar onun arka cebindedir.”

“İnkar etmelerini bekliyorum”

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamalarında yer alan “Emin Şen memur değildir ve bakanlık müşavirliği görevi yoktur” açıklamasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Özel, “İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde halen var. Şirketi kurdu ve şirketi kendisi kurdu. hala yöneticisidir. Süleyman Soylu şimdi ne yapsın, mümkünse geriye dönük istifa etsin. Dilekçe verilir.” dedim.

Telegram kanalına nasıl geldikleri sorulduğunda Özel, “Hani bir vatansever çıkıp şöyle bir belge verse…” Bir vatansever çıkıp sizi rezil etmiştir. kadar yakınız.” dedi.

Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından atılan tweetlerin aynı telefondan gönderildiğinin nasıl öğrenildiği sorusuna Özel, “Aynı telefon olmadıklarını inkar etmelerini bekliyorum” dedi. cevabı verdi.

Özgür Özel, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu istifaya çağırmayı düşünüyor musunuz?” Soru üzerine, “Normal bir demokraside bir dakika durmasın. Recep Tayyip Erdoğan bugün akşam af talebini kabul ederse AK Parti’yi bu yükten kısmen kurtarmış olur.” dedi.

haber-gulagac.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu