Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın Dünya Mirasını Tanıtan Kitap Yayımladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi“Başkent’te UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan veya bulunması gereken yapı ve alanlara dikkat çekmek amacıyla.” AnkaraDünya Mirası: UNESCO Dünya Mirası Alanları/Dünya Mirası Ankara “UNESCO Dünya Miras Alanları” kitabını hazırladı. Cumhuriyet Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafından yaptırılmıştır. AnkaraBaşkentin 100. yılı anısına yayımlanan kitaba ‘www.ankara.bel.tr’ adresinden ulaşılabilmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in turizm potansiyeli olan bölgelerini ve tarihi yapılarını gün yüzüne çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı, “Başkentin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan veya alması gereken yapı ve alanlarına dikkat çekmek.” AnkaraDünya Mirası: UNESCO Dünya Mirası Alanları/Dünya Mirası Ankara“UNESCO Dünya Miras Alanları” kitabını hazırladı. AnkaraKitap, başkent oluşunun 100. yılı şerefine, alanında uzman akademisyenlerle birlikte hazırlandı. AnkaraBüyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesine ‘www.ankara.bel.tr’ ve ‘https://s.ankara.bel.tr/files/2023/10/31/e311a9ad9d326511bae4c0bac43b5624.pdf’ adreslerinden ulaşılabilir.

MANSUR YAVAŞ VE AKADEMİSYENLER ALANLARI ANLATTI

Başkentin UNESCO Dünya Kalıcı Miras Listesi’nde yer alan anıtlarını daha geniş kitlelerle tanıştırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. AnkaraBüyükşehir Belediyesi UNESCO Kurulu yeni kitaplarını yayımladı.

Kitapta; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, UNESCO Türkiye Milli Komitesi Lideri Öcal Oğuz, Ankara Büyükşehir Belediyesi UNESCO Yönetim Kurulu adına Müge Cengizkan ile uzman ve akademisyenler Elvan Altan, Ela Alanyalı Aral, Ömür Bakırer, Tolga Bozkurt, Kadim Koç, Özgün Özçakır ve Işılay Tiarnagh Sheridan. Her alanın önemini ve değerlerini vurguladığı yazıları var.

BAŞKENTTEN 2 BÖLGE UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNDE

UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin Eylül 2023’teki toplantısında alınan kararla, Süreksiz Liste’de yer alan Ankara’dan 2 alan, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmaya hak kazandı.

Antik Frigya’nın kültür ve siyasi başkenti “Gordion” ilk sırada yer alırken, Anadolu’da Orta Çağ’ın ahşap hipostil camileri arasında yer alan ve Ankara Kalesi’nin girift ahşap çerçeveli cami mimarisinin bir örneği olan “Arslanhane Camii” de yer aldı. , ikinci alan olarak da sıralanmayı hak ediyor. kazanmak.

Ankara Geçici Listesi’nde 3 adet kültürel ve doğal miras alanı bulunmaktadır. Eşsiz bir doğal peyzaj alanı olan “Tuz Gölü Özel Tabiat Koruma Alanı”; İnancın mimari kanıtı olarak yaşayan “Hacı Bayram Camii ve Çevresi” ile Osmanlı İmparatorluğu’nun iyi korunmuş tarihi İpek Yolu yerleşimi “Beypazarı” da listede yer alıyor.

ATATÜRK BULVARI DA YER ALDI

Cumhuriyetin modern kentsel ve mimari mirası olan Atatürk Bulvarı, başkentte turizm potansiyeli olan alanların tanıtıldığı Ankara Dünya Miras Kitabı’na alındı.

Sanatseverler, Bilkent Üniversitesi İrtibat ve Tasarım Bölümü ile Ankara Uluslararası Sinema Festivali ekibinin 2022 yılında gerçekleştirdiği proje ve sinemalar hakkında detaylı bilgiye kitaptaki QR kod bölümünden ulaşabilecek.

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu